SHR Ontharen. Hoe werkt het?

In tegenstelling tot ontharen met IPL en laser werkt SHR op een lagere temperatuur, en geleid de warmte via het kleur pigment naar het haarzakje, om deze vervolgens uit te schakelen. Daarom is deze behandeling ook uitermate geschikt voor dunnere en lichtere haren. Daarnaast kan de SHR  methode veilig worden ingezet voor de behandeling van ook de meer donkere huidtypes. Bij het ontharen met SHR warmen we de haarzakjes langzaam op door middel van lichtflitsen. Dit zorgt ervoor dat de haarzakjes vernietigd worden en dus geen haar meer produceren. SHR zorgt voor een permanente haarreductie van 98 procent. Je krijgt een gladde huid, die voorgoed verlost is van ongewenste haargroei. Voor een blijvend resultaat dient na de kuur de behandeling 1 soms 2 x per jaar herhaald te worden. Op deze manier blijven de haarzakjes inactief. Resultaten kunnen beïnvloed worden door hormonale wisselingen of medicijngebruik. Geef tijdens een intake altijd noodzakelijke medische gegevens door. 

Ongewenste haargroei comfortabel verminderen

De behandeling met SHR is nagenoeg pijnloos. Wel kun je tijdens de behandeling een warm en branderig gevoel ervaren. Doordat we tijdens de behandeling een koelmechanisme gebruiken, is de behandeling zeer goed te verdragen. De SHR machine bij Di-s Rotterdam koelt zichzelf naar 27C. Je ondervindt geen bijwerkingen behalve soms een lichte roodheid na de behandeling. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse bezigheden hervatten. Voor een langdurig en glad resultaat heb je meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen hangt sterk af van het te behandelen oppervlakte en de mate van haargroei. De behandeling vind gemiddeld iedere 6 weken plaats. 24 uur voor de behandeling moet het gebied dat behandeld wordt geschoren worden. 

 

Contraindicaties

Je kunt helaas geen gebruik maken van een SHR behandeling tijdens je zwangerschap, wanneer je anti bionica slikt, last hebt van epilepsie, een pacemaker hebt. 

Een behandeling met SHR doet in tegenstelling tot het voorheen 'oude' IPL helemaal geen pijn. Bij een IPL behandeling werkt de machine  op een hoge temperatuur. Dit is niet alleen gevoeliger, maar ook de risico's zijn een groter. Daarnaast kan de huid een heftigere reactie geven. IPL werkt op een temperatuur van 80/85C.  SHR Super Hair Remaval daarentegen slechts op 27C. doordat dit licht een extra 'boost' krijgt, wordt het dieper naar binnen gedrukt en heeft een beter en sneller resultaat! 

 

De machines van Super Hair Removal zijn gekeurd volgens EU-wetgeving. Hygiëne staan bij ons bovenaan. Wil je meer weten over de mogelijkheden van SHR voor uw ongewenste haargroei? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult in de salon aan de Nieuwe binnenweg 321A in Rotterdam.

 

 

Bel voor een afspraak met +31641911359