Huidverbetering met IPL

 

Huidverbetering met IPL behoort ook tot de mogelijkheden. Behalve bij beharing kan SHR/IPL ook worden ingezet voor huid verbeterende behandelingen, wanneer er sprake is van pigmentatie, couperose, huidverjonging, of acne. 
 
 
 

Acne

Acne is een hormonale of een bacteriële aandoening. Door middel van de energie (warmte) kunnen de bacteriën gedood worden en wordt de huid zichtbaar rustiger. De gassamenstelling van de huid veranderd en hierdoor heeft het acne niets meer om zich aan te voeden. Al na de eerste behandeling is er zichtbaar resultaat. 
De acnebehandeling vindt 1 keer per 2 weken plaats. Gemiddeld zijn er voor een goed resultaat 4 tot 8 behandelingen nodig.


Couperose

Couperose zijn chronische verwijde/uitgezette haarvaatjes of bloedvaten, ten gevolge van vaatwand-verslapping. Dit komt meestal voor op de wangen en de neus en is een volkomen onschuldige aandoening. Couperose lijkt op een netwerk van fijne rode draadjes die net onder het huidoppervlak liggen. Door de warmte van het licht tijdens een IPL behandeling, worden de uiteinden van de aderen dichtgemaakt. Hierdoor trekken de aderen zich terug en zal de roodheid zichtbaar verminderen. 

 

Pigmentvlekken

De belangrijkste oorzaak van hyperpigmentatie is de zon. Het verschil tussen een moedervlek en een andersoortige pigmentvlek is moeilijk zelf te bepalen. Of deze behandeling geschikt is hangt af van kleur en de diepte van de pigmentvlek. Voor het verwijderen uit esthetische overwegingen is de IPL-techniek wel geschikt. Het is een littekenvrije behandeling. De pigmentvlek kan ook een “cafe-au-lait” vlek zijn (aangeboren pigmentvlek). 

Vlekken met een hormonale oorzaak, bijvoorbeeld door pilgebruik of zwangerschap geven een wisselend resultaat. Dit geldt mede voor mensen die snel pigment vormen, bijvoorbeeld na beschadiging van de huid, of mensen met een (licht getinte) huid. Bij elk persoon reageert de huid en pigmentatie anders. Bij twijfel kan eerst kosteloos een  klein proefstukje worden gedaan.

 

Huidveroudering

 

Bij een ouder wordende huid is het mogelijk om een IPL-kuur te ondergaan voor huidverjonging oftewel anti-aging. Tijdens een IPL behandeling voor huidverjonging wordt de collageen aanmaak opnieuw geactiveerd. Het resultaat is dat de huid meer volume krijgt, en een 'plumbing' effect. Fijne lijntjes verdwijnen, de teint en doorbloedingen zullen verbeteren. Deze behandeling is hierdoor ook zeer geschikt voor een rokershuid.